Isnin, 6 Februari 2017

Cuti Tahun Baru Cina - Sabtu

Assalamualaikum,

Gerak balik kampung on Saturday tu walaupun hari Sabtu tu ada kenduri kahwin anak Mak Cik aku kat Rumah Rakyat Pengkalan Durian.

Janji dalam whatapps group nak gerak before 7 am dari rumah masing-masing and as usual ahkak lah yang sampai dulu dan kena bersihkan rumah kampung tu.......... penat tau......... cukup banyak habuk dan sampah kat dalam rumah tu, dapur kena cuci, ruang lepak kena sapu dan moop, pinggan mangkuk ada yang kena basuh balik sebab berhabuk........... last sekali balik masa hari raya qurban..........

After kemas, lebih kurang pukul 1 tengahari baru gerak ke rumah mak cik, betul-betul datang sebagai tetamu.......... heheheheeeeeeeeeeeee.
bila dah pergi ke kenduri sedara mesti lah terjumpa sedara yang dah bertahun tak ketemu..........
macam-macam cerita yang timbul......
seronok pula bila berjumpa ni............ 

Sebelah petangnya pula kat rumah kampung kami buat bbq dan steamboat......... makan anak beranak, sepupu sepapat ajer...............
sambil menunggu kambing siap dibakar, anak-anak leka bermain badminton
since Mak Su dah bersihkan perkarangan rumah arwah Nenek so senang lah anak-anak ni bermain........
bukan anak-anak ajer, omak sedara pun sekali tumpang bermain badminton.
riuh sekejap perkarangan rumah
abang eimran
picture yang kat belah atas tu adalah rumah arwah nenek (rumah baru setelah rumah lama hangus di jilat api, tahun berapa tak ingatlah tapi yang pastinya masa tu ahkak masih solo lagi) dan juga merupakan tempat ahkak dibesarkan........ 
ahkak dibela oleh arwah nenek dari kecil sebab ahkak merupakan cucu sulong....
picture yang kat bawah tu adalah rumah arwah bonda kami...........
sebelah menyebelah ajer.........
selain bbq kambing yang marvellous ada juga steamboat hasil air tangan adik yang kat Kajang .........
penuh semeja...............
dan ada juga birthday kek untuk mereka yang lahir in January.........

3 ulasan:

  1. seronoknya berkumpul ramai2 macam ni :D

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di šŸ£PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBALšŸ£

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di šŸ£PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBALšŸ£

    BalasPadam