Jumaat, 28 Disember 2012

Tetamu bermalam kat rumah kami

Assalammualaikum,

Menerima tetamu pada hari Ahad lepas.... after selesai kenduri kahwin kat KOSASS baru tetamu ni bertandang ke rumah kami.... lebih kurang pukul 8 malam baru dia orang sampai..... siap bawa makanan dari kenduri kahwin tu...... Lepas panaskan kesemua bekalan yang dibawa dan siap-siap makan kami bawa tetamu ni berjalan-jalan ke KLIA..... tak tahu nak bawa kemana dah.... kat Nilai ni bukannya ada tempat-tempat yang menarik pun..... nak bawa kat Nilai 3, sure dah tutup kesemua kedai-kedai kat Nilai 3 tu..... bawa dia orang tengok kapal terbang ajer.......
Oh yaaaa!!! tetamu kami ini dari Teluk Intan, Abang sepupu en. suami yang dah lebih sepuluh tahun tak balik ke Negeri Sembilan..... Mereka bermalam kat rumah aku semalam ajer sebelum gerak balik ke Kg. Kuala Sawah pada hari Isnin..... Jadi bila dia orang dah balik ke Kuala Sawah pada hari Isnin, so maka en. suami aku pun akan balik ke kampungnyalah jugak....... Lepas Maghrib hari Isnin tu (selasa cuti krismas) kami pun bergerak balik ke kg. en. suami......... Waris-waris Linggi, jangan marah ya!!!! sebab asyik balik ke Kuala Sawah ajer.........
lepak-lepak kat anjung tinjau......

5 ulasan:

  1. tgk gmbr lepak2 tuh teringat mse kck2 dlu..

    BalasPadam
  2. Saya baru balaik dari Bahau.menziarahi kakak ipar yg kehilangan anak.
    Terima kasih follow saya...jemput datang lagi ya.

    BalasPadam
  3. wah...melepak kat anjung tinjau..... lama remy tak pi situ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alah Remy dekat ajer kat office awak tu...

      Padam