Selasa, 11 November 2014

Mangga Asam Boi

Assalammualaikum,

Sana sini kat blog or FB orang duk cerita pasal mangga asam boi ni....... so ahad lepas aku pun cuba membuatnya........... mmmmmmmmm dappppppp. Aku sorang ajer yang duk melantak, yang lain-lain tak berminat pun atau pun tak sempat dia orang nak ngap dah habis aku kerjakan.......... hehehe...... buruk perangai betul lah mak hang ni adli n najwa........
buah mangga ni aku paksa adik aku yang kat Kajang tu bawa masa family gathering kat Bagan Lalang sabtu lepas, thanks to Yasmin, anak buah aku yang duk tolong kaitkan buah mangga ni........ Kalau ada lagi tolong kaitkan sebab tak cukuplah Min.........
Lepas buat mangga asam boi tu aku buat pula puding sagu. Ni permintaan en. suami. Siap dibelikannya sagu mata ikan dan susu cair. So bahan dah ada, kenalah rajin kan!!!!!
Yang kat atas tu 3 layer. Ini permintaan Najwa, sebab dia nak colour hijau, merah dan kuah puding tu.........
dapatlah 5 mangkuk............

dalam pukul 4 petang tu buat pula goreng pisang......
sebab ada barang lah yang terlebih rajin tu............
guna pisang nangka.......

4 ulasan:

  1. mangga asam boi..tengok gambar dah telan air liur...yang lain pun nyum2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. disebabkan asyik tengok post org lain kat blog n FB tu yang gigih buat tu

      Padam
  2. Balasan
    1. Buat kak..... senang ajer dan puas makan....

      Padam