Jumaat, 2 September 2016

Konvoi Berbasikal SMKDC Nilai Sempena Bulan Kemerdekaan

Assalamualaikum,

Kita stop sementara cerita hari raya yang tak habis-habis tu!!!!!! Kalau boleh nak dihabiskan cerita hari raya kami sebelum ketibaan hari raya Qurban ni tapi ahkak is sibuk.......... tak apalah ya, biar lambat asal  kan selamat.......... heeeeheeeeeeheeeeeee............

Okkkkkkkk ni ahkak nak post n3 pasal my hero joint konvoi berbasikal anjuran sekolahnya iaitu sekolah SMKDC. Dia orang berkonvoi dari sekolah hinggalah ke Dataran Nilai pada 29 Ogos hari tu (kalau tak silaplah tarikhnya)........

Sebelum bermulanya acara berkonvoi ni berkali-kali ahkak duk menanya my hero, "ada polis pengiring tak" sebab engkau orang akan melalui jalan yang sibuk dari Desa Cempaka ke Dataran Nilai tu, segala bapak lori lalu kat situ........ and siap suruh dia berhati-hati mengayuh basikal tu, dan pesan jangan berlumba pula.......
Dengarnya ramai juga pelajar yang jatuh semasa berkonvoi tu........ 

dan sebelum start nya acara berkonvoi tu kat area round about Inti masa ahkak OTW ke office ahkak nampak dua orang budak pakai baju sukan SMKDC duduk tersandar kat tiang sign board tu sambil salah seorang dari nya muka berdarah, ahkak siap pusing balik dan berhenti tanya apa yang terjadi dan mereka cakap jatuh basikal sebab terlanggar lubang. Nasib baik masa jatuh tu kereta tak lalu kalau tidak kena langgar kereta pula. Nak tolong hantar ke klinik tapi dia orang kata tengah tunggu mak datang........ Ni semua buat ahkak risau kat my hero tu.............
sempat bergambar sambil mengayuh 

pelajar perempuan pun joint juga
dah dekat dengan Dataran Nilai



ada pak polisi yang mengawal lalu lintas
ni dah sampai Dataran Nilai
anak-anak SMKDC
angkut makanan dari kenderaan cikgu
Bergambar bersama puan pengetua dan guru-guru SMKDC Nilai
aktiviti berkonvoi ni rasanya hanya budak-budak sesi pagi yang terlibat.....

cikgu-cikgu SMKDC Nilai
bergambar bersama guru kelasnya........
lagi gambar dengan cikgu depa........
macam-macam gaya.........
sporting cikgu nya.........
walaupun garang di kelas..........

2 ulasan:

  1. aktiviti sihat..ok, kalau ada polis pengiring yg kawal lalulintas..

    BalasPadam