Isnin, 16 April 2018

Balik Kampung Lagi

Assalamualaikum,

Balik kampung lagi, tapi kali ini balik untuk mengemas rumah before kenduri tahlil end of this month. Kemas atas bawah, menyapu, mengemop......... Bahagian luar bersih sebab every month ada orang bersihkan, cuma bahagian dalam lah yang teruk sikit, nak menyapu habuk-habuk dan sebagainya. Lama dah rumah ni tak buka.......... so tebal lah habuk-habuknya.............
Tengok kat keliling rumah tu banyak pokok buah-buahan yang sedang berbunga dengan lebatnya. Hopefully dapat lah merasa, jangan lah sang monyet kerjakan.......... tinggalkan lah untuk kami merasa...... since rumah ni tak ditunggu tak pernah dapat merasa buah-buahan ni........ Rindu nak kait manggis, rambutan, kundang...... hope tahun ni dapat lah anak-anak kami merasa tuk mengait buah-buahan ni........ kalau tidak tu mengait kat kedai ajer..........
Cakap dengan adik yang duduk Kajang tu, suruh dia balik duduk kampung sehingga buah masak....... suruh dia berulang Linggi - KL...........
pokok manggis yang tengah lebat berbunga.......
Dah habis kemas, lepas zohor kami semua gerak ke rumak Mak Su di Taman Rashidah Utama........ Lepak-lepak kat sana.........
Dari rumah Mak Su kami gerak pula ke Restaurant Nasi Arab Damsyik, kat Jalan Senawang Paroi....... Makan tengahari kat situ.........
mereka-mereka yang balik kampung berkemas..........
kat hujung kanan tu Mak Su dan anaknya.............
Nasi Arab
Sis order untuk 2 dulang...............

5 ulasan:

  1. Salam owner blog Cerita Kami. Mohon update blog list Cerita Kami dengan blog Rahsia Melancong. Saya sudah update blog list blog saya dengan blog Cerita Kami yang pandai tanam pokok buah-buahan. :D

    BalasPadam

  2. شركة ركن الامثل 0502644550 لخدمات التنظيف ومكافحة الحشرات ورش المبيدات وقسم خاص لتسليك المجارى وكشف تسربات المياه بالمنطقه الشرقيه
    تسعى لخدمتك وتهدف لراحتك نقدم افضل عمليات التنظيف بأجود الخامات والأجهزه اتصل بنا وتمتع بأفضل
    منظر مبهر من نظافة متكاملة نحن افضل شركة نظافة نؤكد التميز ونحترف الآداء شركة ركن الامثل كافضل شركة تنظيف
    نقدم لكم خدماتنا متكاملة ومستواها عالي الجودة إذا أردت أن يكون مقرك متميزاً ويلاحظه زائريك وعملائك اتصل بنا
    وتجد كل تحتاجه من خدمات نحن ندرب طاقمنا على أصول المهنة وكيفية استخدام المعدات والمواد ونعمل بجد واجتهاد لنضمن لك خدمة راقية.


    شركة تسليك مجارى بالخبر
    شركة تسليك مجارى بالقطيف
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام
    شركة تسليك مجارى بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالخبر
    شركة كشف تسربات المياه بالخبر
    شركة مكافحة حشرات بالقطيف
    شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام

    BalasPadam


  3. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
    قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
    نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالدمام

    BalasPadam
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam