Khamis, 27 Mac 2014

Majlis Makan-Makan lagi

Assalamualaikum,

Betul ke ayat kat atas tu???? Janji tuan rumah faham sudah.......

Sabtu lepas dapat jemputan dari my sis yang kat Kajang tu...... Jemput makan-makan kat rumahnya...... #rumahkitabilapulakyaensuami???#  hehehe...... kita buat kat surau ajerlah ya en. suami...... bini hang malas nak berkemas........ alasan yang cukup baiknya..........huh, sure kena kutuk ngan adik beradik ni if dia orang baca blog akulah........

Oklah sambung balik pasal jemputan tu........
My sis suruh datang belah petang and my gegirl siap berdoa agar Mak Ndaknya buat steamboat........ Mak Ndaknya terror buat steamboat ni (Mak Ndak ker???), kalah johnny tau!!!! dia punya kuah tu, puhhhhh la mak, punyalah sedapppppp........ sambil menaip ni terbayang-bayang kesedapan kuahnya tu........ ada lagi tak kuah steamboat tu??? kalau ada, before fly ke Bandung singgah hantar kat rumah aku yer!!!!! 
masuk-masuk ajer Kajang penuh kiri kanan dengan bendera parti........ hari sabtu tu adalah hari terakhir dia orang berkempen............
rezeki my gegirl.......
Mak Ndaknya buat steamboat........
mangkuk aku..........
 antara bahan-bahan untuk steamboat.........
 kuahnya............
 bahan-bahannya lagi.............
 ada 2 sesi jemputan........ 
sesi pertama belah Linggi
dan sesi kedua belah Ampang pula...........
ni my sis yang kat Angsana Hilir dengan suaminya pula duk ambil turn.....
tuan rumah pun tengah duk makan tu.........
 yang ini my SIL yang duk Keramat dengan anak-anaknya....... yang baju putih tu anak saya ya!!!! my hero yang kebetulan pada hari Sabtu tu adalah harijadi nya...........
 yang ni pula wakil my sis yang kat Mantin pula........ hanya anak-anaknya ajer yang datang..........
my sis tak dapat datang sebab iparnya dari Perlis berkunjung ke rumahnya......
Lepas Isyak baru kita orang semua gerak balik .........

4 ulasan:

  1. Assalamualaikum kak, sedapnya.. singgah menabung ford sini ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam....... terima kasih

      Padam
  2. Assalam..steamboat selalunya kuah sup atau tomyam, your sis buat kuah apa...steamboat buffet sekarang dah mahal..satu kepala paling murah RM25++..makan sikit rasa rugi, makan byk..sengkak perut..

    BalasPadam
  3. Waalaikum salam....... kuah untuk merebus tu memanglah sup, yang menyedapkannya sambalnya tu....... resipi rahsia katanya.....

    BalasPadam