Khamis, 25 September 2014

Dah Jadi Belukar

Assalamualaikum,

Dah jadi belukar dah kat belakang rumah aku. setahun rasanya tak mengemas kat belakang rumah tu...... so oleh kerana aku asyik ajer berleter maka Ahad lepas kami anak beranak duk membersihkan tanah sekangkang kera tu, sebelum ada benda lain yang menumpang kat semak samun tu.........
haaaaaa ni lah rupanya belukar yang kat belakang rumah aku.....
belukar mengikut kamus dewan bahasa ialah kawasan tanah yang ditumbuhi pohon-pohon kecil dan rendah, semak samun lah.......
dah memanjat ke dinding/gril........
oleh kerana kunci gril dapur dan kunci pagar belakang tu tah mana hilangnya, maka en. suami terpaksa memanjat untuk membersihkan belukar tu.......
gambar setelah pembersihan lupa pula nak snap........
now dah cantik kemas dah belakang rumah aku......
semut membuat sarang...........

10 ulasan:

  1. Penat jugak tu..byk nak dibersihkan. Nak berlawan dgn semut lg.

    BalasPadam
  2. Takut ular jer kan Zana.. jiran sebelah rumah adik ipar akak malam tadi dimasuki ular tedung hitam.. terpaksa panggil bomba utk tolong tangkap..

    Okey dah bersih belakang rumah tu Zana.. senang hati sikit kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya kak, tu lah benda yang saya takut..... kat office kat faculty science baru-baru ni masuk ular tedung, menjerit sakan staff kat faculty tu.......

      Padam
  3. maknanya dah lama tak ke belakang rumah, kunci dah hilang..memang bagus dibersihkan, ular memang suka tmpat yg semak-samun dan sejuk...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Nohas, dah lama tak kebelakang akibat kunci tah mana letaknya......

      Padam
  4. lepas ni boleh lah berkebun hehehe

    BalasPadam
  5. ...lepas ni bolehlah tanam serai, kunyit, halia, pokok pandan tu semua ya Zana...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak, serai saya tanam kat depan kak.......

      Padam