Khamis, 12 November 2015

Beriadah @ Rantau Eco Park

Assalamualaikum,

Cuti Deepavali kami ke Rantau Eco Park. En. Suami ada perjumpaan/perbincangan dengan rakan-rakan sekolahnya. Dia orang plan nak buat family day ke Selatan Semenanjung. Tapiiiii sampai kesudahnya tak ada keputusan..... Masing-masing duk sibuk bergambar dan makan-makan.

Rantau Eco Park ni sebenarnya tak jauh pun dari rumah MIL, sepelaung ajer....... Sejak beroperasi sepenuhnya, baru kali ini berpeluang untuk beriadah kat situ. Sebelum beroperasi aku pernah juga kesini, masa dalam construction lagi.....

Semasa en. suami dan rakan-rakannya bermesyuarat, aku dan anak-anak ke kolam renang
 untuk ke kolam renang, sorang kena RM5. ekau mandi ker tidak tetap kena RM5
 kat area pool ni banyak bangku-bangku disediakan dan kalau nak bentang tikar pun boleh
makanan pun boleh dibawa dari rumah
kalau nak beli kat sini pun ada, tapi kat belah hujung pool........
 orang bujang ajer yang swimming
my heroin tak mau mandi......
 ramai juga orang masa aku sampai ni.....
 plan dari rumah, aku pun nak swimming 
tapi bila tengok ramai sangat, lansung tak jadi.....
just mengawasi orang bujang ajer
dia pun tak lama kat dalam pool tu
tak ada kawan katanya.........
 dah puas berendam, kami gerak ke khemah kat en. suami
pergi isi perut.......
 ada berbagai menu yang dia orang sediakan....
aku hanya makan mee hoon goreng dan talapia bakar
 aku ajer meratah 3 ketul......
kongsi dengan anak-anak ya!!!
bukan makan sorang-sorang ..........
 sedang menunggu giliran.......

lepas makan nak main basikal pula.........
 RM 10 sorang........
Bukan nya RM5 tau seperti yang tertera kat tiket tu.......

 round satu eco park
tengok binatang - binatang yang ada kat dalam eco park tu
 my heroin
 my hero
basikal ni boleh disewa sehingga kau puas......
 forklift ni ada parking berhampiran tempat kita orang berkumpul
yang ni pun my heroin duk naik.......
 yang ini pun ada
untuk budak-budak kecik lah......
yang sedang pegang budak tu ustazah my heroin kat SK Desa Cempaka
pun datang ke eco park bawa anak-anaknya swimming......
 yang dua gambar tu kat dewan rantau eco park
kat tempat nak naik boat, ronda-ronda lombong tu......
 dari dewan utama Rantau Eco Park......
kat situlah tempat berkumpulnya dia orang
nampakkan ramai orang kat situ......
 ini dari tempat kita orang berkumpul, menghadap ke Dewan Utama.......
 rakan - rakan sebaya en. suami
 gambar ramai-ramai pula

3 ulasan:

  1. banyak aktiviti boleh buat kt sini..menarik...cuti umum memang ramai orang kan..

    BalasPadam