Isnin, 16 Disember 2013

Puding Roti

Assalamualaikum,

Atas permintaan anak dara, aku buatkanlah puding roti ni pada hari khamis lepas...... balik kerja ajer terus ke dapur duk membaking puding roti ni dan sekali dengan masak untuk lauk malam tu..........
First time buat puding roti ni.... resipinya aku ambil dari my SIL...... alhamdullillah menjadi puding aku ni walaupun ada cerita disebaliknya........ Nak tau apa ceritanya????

Haaaaaa, aku boleh terlupa nak on kan switch plug oven tu........ sebelum tu aku asyik suruh anak dara aku tu ajer duk tinjau kat oven tu samaada puding tu dah naik mengembang ke belum....... bila aku tanya anak dara aku dia cakap tak naik-naik lagi mama punya puding ni dan butter tu tak cair pun..... aku pun peliklah dah setengah jam benda tu kat dalam oven tak naik-naik, maka aku pun gi lah kat oven tu and sentuh oven tu sejuk ajer....... tengok kat plug, rupa-rupanya tak on kan.......... alahai terlupa pula aku nak on kan plug tu.......... nasib baik menjadi kuih aku.............
lepas tu aku buat pula sosnya, terpekat lah pulakkkkkkk...... tak apalah percubaan pertama........ yang seterusnya nanti mesti perfectkan???? apa-apa pun licin puding roti aku tu.........

6 ulasan:

  1. nasib cepat tengok ye zana..kot tak bila la nak dapat makan puding

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya lah Acik, nasib baik cepat tengok...

      Padam
  2. Nasib baik nak bakar puding je Zana, kalau kek... tak pasal2 kek tu bentat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak, nasib baiklah saya ni malas buat kek, kalau buat kena pula macam bakar puding, memang bantutlah minat nak membakar kek lagi selepas tu....... hehehe......

      Padam
  3. Seronok masak kalau habis dimakan..air tangan ibu..mesti best..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Nohas..... anak perempuan saya ni memang suka suruh saya memasak ikut seleranya....... ada ajer permintaannya.......

      Padam