Jumaat, 19 Julai 2013

Pembuka selera waktu bersahur

Assalamualaikum,

Pembuka selera kami waktu bersahur subuh tadi....... mula-mula anak-anak duk cakap:

Anak2: sambal ikan bilis ajer pagi ni, boringlah...... 
Aku:  rasa dulu...... kang duk bertambah-tambah nasinya...... ini sambal ikan bilis special tau..... mama 
         dapat   resipinya dari blog tau!!!! 
My hero: sambal ikan bilis pun nak ambil resipi dari blog, apalah mama ni.... 
Aku: nak ubah rasa bang...... lain dari yang biasa mama buat tu......

Ambik kau, sekali bertambah-tambah my hero makan.... my gegirl pun dari tak nak makan terus makan..... Aku tengok en. suami pun bertambah-tambah makannya..... suka akaaakkkkk tengok dia orang berselera makan masakan aku........ ni bertambah semangat nak memasak ni.......

makan pula dengan nasi panas-panas memang berselera........

Aku ambil resipi sambal ikan bilis ni dari blog Happy Irfa.... sorry Irfa kerana saya menceduk resipi anda tanpa kebenaran...... Aku ubahlah sikit resipi ni, Irfa letak asam keping, aku tak bubuh asam keping aku tukarkan ke belimbing besi buluh..... stok belimbing besi buluh kat peti sejuk tu banyak lagi...... so aku bubuh belimbing besi buluh kat dalam sambal tu....... terliuq pulak aku bila menaip ni.......

6 ulasan:

  1. Saya yg membacanya ni pun terliuq juga Zana!

    BalasPadam
  2. Belimbing besi ke belimbing buluh? telan air liur baca entry ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. entahlah tak pasti lak saya..... ada orang panggil belimbing besi, ada yang panggil belimbing buluh...

      Padam
    2. Belimbing besi yg rasa manis, boleh dimakan begitu saja..selalunya yg dibuat masakan dipanggil belimbing buluh..rasanyalah, kalau x silap saya..

      Padam
    3. haah, belimbing buluh.... saya duk tanya en. suami.... sorry salah fakta...... bulan puasa nohas....

      Padam