Selasa, 26 Oktober 2021

Makan-Makan Sempena Convocation Hero

 Assalamualaikum,

Since My Hero convocation virtual ajer, so tak dapat nak bagi sejambak bunga or chocolate so bawa ajerlah dia gi makan-makan kat Seremban 2.

Dulu restaurant ini namanya Oriental City Park, sekarang ini namanya Casa Lagenda.... Kesedapannya masih kekal macam sebelum PKP.....

Ikan Siakap Masak Asam Nyonya kalau tak silap namanya..........

Air

Sotong Telo Asin 
 
Tofu.....

Sayur Keledek Belacan

Bendir.......
 
5 November ini my Hero dah nak balik Pagoh 😢😢😢. Dah face to face kelas.....  Tinggal lah kami bertiga.......
Semoga dipermudahkan segala urusan Hero di Pagoh...... 


Jumaat, 15 Oktober 2021

Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti Negeri Sembilan 2021

 Assalamualaikum,

Simpan sini sebagai kenangan......

Sedih..... Tak ada fizikal graduation hanya virtual ajer........ apa nak dikata, dah satu dunia kena pandemik ini........... 

Hope masa Diploma nanti jika dipanjangkan umor boleh lah tengok Hero ahkak bergraduasi..... harap covid pun berakhir lah hendaknya...........

Jemputan dari Kolej Komuniti 
Dulu Hero belajar di Kolej Komuniti Jelebu
dalam bidang Sijil Pemprosesan Dan Mutu Kawalan Makanan
sekarang ini menyambung pelajarannya di Politeknik pagoh
dalam bidang Teknologi Makanan 

Buku Program

 

                                                                  Tengok di Youtube ajer......

Lagu Negeri Sembilan sedang berkumandang.......

Ucapan Pengarah Kolej Komuniti Negeri Sembilan

Ucapan Ketua Pengarah Kolej Komuniti dan Politeknik Malaysia.......

Hanya gambar yang telah diedit sebagai kenangan.....
Hantar gambar tanpa pakai graduation robe, and then dia orang edit dengan menyarung graduation robe......
Handal dia orang edit........

Khamis, 14 Oktober 2021

2nd Dine In Kami

 Assalamualaikum,

 

2nd Dine In  kami....... kali ini cukup ahlinya........ Makan-makan kat Music For Food sahaja...... kat Nilai ajer..........

Kali ini rasa kurang sikit dan mahal pula.......... 

Nasi Goreng En. Suami punya

Mushroom Soup

Chicken Chop ordered by My Hero

Fish & Chip ordered by My Putri........
Makanan Mamanya tak ada pula gambarnya....
Ahkak makan apa pun tak ingat dah........


Selasa, 12 Oktober 2021

1st Dine In Kami

 Assalamualaikum,

Ini 1st Dine in kami, ahkak and my putri. Kami berdua ajer yang dah fully vaccinated with gold colour kat My Sejahtera..... En. Suami dan My Hero pun dah fully vaccinated tapi colour gold tu tak keluar lagi kat My Sejahtera dia masa kami makan kat Secret Recipe ini....

My Putri nak makan mee kari kat SR.... so ikutkan ajer.......

Mee Kari for My Putri..... 

Fish & Chip for Me.......
 


Tak snap pula air.........


Khamis, 23 September 2021

Jalan Pintas Temiang ke Pantai

Assalamualaikum,

Jalan baru di Seremban. 
Jalan pintas Temiang ke Pantai, Jalan Jelebu. 
Tak perlu masuk bandar Seremban or turun persimpangan ke Jelebu jika ikut LEKAS.
Kalau dari LEKAS, turun kat Temiang dan ada persimpangan ke Pantai, Jalan Jelebu

Ahkak dah lalu jalan ini.
Boring asyik duduk rumah ajer so kita  cuba lah jalan baru ini.
Ahkak lalu dari Pantai, Jalan Jelebu turun persimpangan Temiang and balik ikut jalan Mantin.

 

Selasa, 21 September 2021

I'm Back

 Assalamualaikum,

 I'm back.........

 Bersawang dah blog ni..... penat nak bersihkan........  heheheheeeee.....

Alhamdulillah diberi kesihatan yang baik buat kami sekeluarga...... Me, menjaga pemakanan agar gula tak naik mencanak.......... control makan tapi berat badan naik juga....... sedihhhhhh...... 

WFH so tak ada turun naik tangga pejabat........ duduk kat rumah terlentang ajer lah.......... and now dah WFO..........

Bila N9 masuk Fasa 2 hari tu dan dah boleh rentas daerah so kami sekeluarga mengambil kesempatan ke PD, itu pun sekejap ajer sebab ramai sangat orang............  kami singgah sebentar kat Blue Lagoon, kat sini jer yang tak ramai orang........... lain-lain pantai kat PD ini penuh......... KITA JAGA KITA........



Isnin, 19 Julai 2021

Kena Drip

 Assalamualaikum,

Drip kat Klinik Kesihatan Salak. Nak dihantar ke Hospital tapi ahkak tak mahu, covid banyak kat hospital doktor..... 

Akibat makan mangga, mencanak naik gula......
tu belum makan durian.........

Botol pertama.......
 

   

Botol Kedua..........

dan satu insulin

Alhamdulillah, turun gula ke bawah 10.....

TB: Raya Aidil Fitri 2021

 Assalamualaikum,

Lama dah tak bersiaran....... 

TB Raya Aidil Fitri 2021.......... Esok dah nak Aidil Adha. baru nak post N3....

Biar gambar ajer yang berbicara........

 Bergoogle meet with Linggi Clan.........


 
Lepas bergoogle meet kita bergambar pula disekitar rumah jer.....





Selasa, 11 Mei 2021

Juadah Berbuka Puasa Hari Ke 25

 Assalamualaikum,

Hari ke 25 Ramadhan ahkak cuti, my putri ada appointment kat klinik gigi untuk cabutan belak kiri pula, cerita pasal ni kat next n3.....

Hari ini juga anak bujang balik dari Pagoh.... 

Tak masak, ahkak hanya goreng ikan siakap dan mee hoon goreng ajer......... 

Jom tengok juadah hari ke 25 Ramadhan kami..........

Ayam Golek Gebok
kebetulan ke Mantin so OTW balik singgah beli ayam golek ini.......

Ikan siakap 3 rasa
ikan ajer ahkak goreng
kuahnya beli kat kedai tomyam dalam taman perumahan ahkak tu........

sandwich order online 
ada 3 rasa tuuuuuuu
ahkak ambil
Mackerelicious
Tunalicious
Chicken BBQ
 ahkak ambil yang Mixed Box, Most Wanted punya.....

ini rupa box nya......

Isnin, 10 Mei 2021

Printer

 Assalamualaikum,

Ke AEON Seremban 2 pada 1 Mei, mencari printer untuk My Putri......

Dah 2 semester kelas online.... Nota banyak yang pensyarahnya suruh print..... Sem 1 dulu dia just email to me dan suruh printkan........ For sem 2 ini ahkak suruh cari printer, print sendiri..... 

Kenapa ke Seremban? Sebab kat AEON Seremban 2 tu ada satu kedai komputer yang harganya berpatutan..... Kedua-dua laptop beli kat kedainya.......... masa belikan laptop untuk My putri tempohari ada juga cari-carikan printer tapi masa tu printer kat kedai dia tak ada offer.......... Hari tu pergi pun tak ada offer........ so we just ronda-ronda dulu and masa lalu kat Seng Heng AEON Seremban 2 tu ternampak ada printer HP dengan harga RM195 sebuah.......... 

ini lah rupa printer yang dibeli.........
bukan beli 1 tapi 2
si Abang pun nak....... untuk di bawa ke Pagoh........
sebelum ini dia ada suarakan untuk beli printer juga, susah nak printing kat Pagoh tu katanya.........
ahkak suruh dia cari kat Pagoh or Muar, tapi semua RM400 keatas.
so since harga mampu milik so belikan lah juga satu untuk dia.........
 
Masalahnya sekarang, macam mana dia nak bawa balik ke Pagoh!!!!
Tak kan nak bawa naik motor kan????
Dah lah susah nak rentas negeri sekarang ni!!!!!

Rabu, 28 April 2021

US Pizza

 Assalamualaikum,

Atas permintaan my putri kami ke US Pizza. Pergi lepas berbuka..... Berbuka di rumah dulu, hanya makan kuih-kuih ajer......... 

 
Ambil set ini
Large
ada mushroom soup untuk 3 orang 
Garlic bread
and set air untuk 3 orang juga....
  
 
 mushroom soup
Garlic Bread
disebabkan mushroom soup dengan garlic bread sampai dulu, so pizza tu makan sepotong ajer.....
sebab dah melantak garlic bread dengan soup dulu, so ahkak kekenyangan.........
 
Ada order ini juga
namanya tak pasti pula
cheese kat tengah tengah tu...
sedappppp
ini pun rasa sikit jer............. 

order kepak ayam juga....

sedap juga.......
kat tekak ahkak lah ya...........
Makanan yang diorder ini kebanyakkan tak habis, so kita tapau......

sahur boleh makan...........


Thanks to Najwa kerana belanja Mama dan Ayah.........
kesian Abang tak dapat joint sekali.........
Abang balik Nilai nanti mama belanja, celebrate birthday sekali....

Isnin, 26 April 2021

Pemasangan Braces Najwa: Appointment Ke Empat

 Assalamualaikum,

Sesi temujanji yang keempat untuk mengeluarkan akar yang tertinggal, cerita sebelumnya disini.  Doktor pakar yang membuat pembedahan ini.... So mamanya kena apply cuti sebab Doktor pakar ada hanya hari rabu.... Temujanjinya pada pukul 10 pagi.... Doktor explain dulu and Najwa kena sign surat kebenaran pembedahan..... Doktor cakap proses nya dalam 1 jam...... kalau okay Dr.  akan cabut yang belah bawah pula sebatang..........  Alhamdulillah..... tak sampai sejam pun untuk keluarkan akar yang tertinggal dan cabutan baru..........

Haaaaaaa ini kos untuk keluarkan akar dan cabutan baru.........
Harga sebiji handbag idaman ahkak, coach..........

ini baru sebelah kiri, belah kanan pun lebih kurang gitu jugalah harganya.........
gigi orang semua 2 akar, dia ajer sampai 3 akar..........
the next cabutan nanti doktor pakar ini yang akan buat, sebab bila dr pakar tanya kat dr yang lain, dia orang tak sanggup...........
haaaaaaa sediakan ajer lah duit...........
huhuhuhuuuuuuuuuuuuu........