Rabu, 10 November 2010

Dinner @ Adam Western

Pada hari Selasa (2.11.10) yang lepas, we all gi dinner kat Adam Western, near to USIM. Adam Western ni ada 2 cawangan di Nilai, iaitu satu di KLIA Kuarters dan satu lagi dekat ngan kampus USIM. Harganya boleh tahanlah compare yang kat KLIA Kuarters tu..... sebab kat area ni ramai students. Lepas ni akak akan ke Adam Western yang kat USIM ajalah nampaknya......



ni makanan yang diorder oleh anak2ku - chicken chop and Fish and Chip







ni abang punya - chicken chop




adik makan fish and chip

Semasa we all tengah khusyuk menjamah makanan, tiba2 anak perempuanku, Najwa bersuara:

Najwa: Abang, nak tau tak, mlm ni ibu belanja adik makan sebab adiknya sains dapat 96%.
Ibu tak belanja abang tau (padahal abangnya tengah sedap melantak chicken chop)
sebab sains abang tak 'A' pun..... Abang dapat 78 aja..


Abang: Alah, sains thn 2 tu senang aja..... cuba kau buat tahun 4 punya mesti tak dpt...


Apa2 pun ibu akan doakan kejayaan anak2 ibu ni.



Najwa, kalau cita2 nak jadi doktor, bukan sahaja sains yang dapat 90 ke atas tau....... kalau boleh semua subject termasuk subject dari aliran agama jua. Tapi kalau tengok record dari Ujian bulanan, Pertengahan Tahun dan Akhir Tahun, memang sains Najwa markahnya consistent aja iaitu 96. Aku tanya dia kenapa mesti ada dua salah, dia boleh jawab, saja aja..... biar cikgu pangkahlah pulak...... takkan semua mesti betul..... geram aku dibuatnya.....




gambar2 ni Najwa yang snap dan suruh aku letakkan kat blog.... ialah untuk tatapannya jua nanti.......

2 ulasan:

  1. hihi.. yang dapat 78 pun dapat makan. lebih semangat dari yang dapat 96..

    BalasPadam
  2. wah siap ada nama kat meal dier....

    BalasPadam