Khamis, 30 Januari 2020

Rumah @ Pengkalan Durian, Linggi

Assalamualaikum,

Cerita pasal rumah kat Pengkalan Durian.......

Rumah ini memang ahkak sewakan.... rumah kat kampung tak adalah mahal mana sewanya.......
Penyewa yang terakhir ini bekerja dengan SAINS..........
Duduk menyewa lebih kurang 2 tahun kat rumah ini....... Rasanya dia tak duduk sepenuhnya kat rumah tu, dia duduk dengan emaknya di rumah rakyat Linggi.... hanya sekali sekala kot..........
Rumah dari segi jagaan ok.........
Bersih dia tinggalkan rumah.........
Nak kena cat pagar ni nampaknya.......
salah satu bilik........
dah tampal dah notis untuk disewa............
Ini bil api yang di tinggalkan......
Jumlah yang tak berbayar RM140.00
yang peliknya sebulan sebelum keluar ada call ahkak dan menyatakan dia bayar bil api yang tertunggak dan maklumkan akan buat pemotongan bayaran sewa rumah...........
ok accepted.........
month sebulan sebelum keluar dia tolak duit sewa rumah RM140 or RM190 (tak pasti)
tapi kenapa ada bil yang tertunggak lagi?????
yang ini bil air
RM59+++ yang tertunggak.......
deposit sebulan telah ditolak kesewa yang terakhir (Fine, it ok)
deposit api dan air dulu hanya RM100
dan belum di pulangkan
Jika tolak bil api dan air yang tertunggak tu ahkak kena selesaikan sebanyak RM90++++
Macam ini punya orang pun ada........
dah lah sebelum keluar tolak duit sewa untuk bayar bil api yang tertunggak (tapi still tertunggak juga)
pening....... pening......

3 ulasan:

  1. aaaik banyak sungguh tu tertunggak.
    macam mana banyak macam tu x dapat notice reminder..
    kalo kat PEnang ni leawat sbulan notice kuning da..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat N9 notice merah kalau tak silap... dapat notice kot but dia buat dont know kot...

      Padam
  2. Kak , rumah ni still boleh sewa ?

    BalasPadam