Khamis, 18 Mac 2021

Jom Balik Nilai

 Assalamualaikum,

Jom balik Nilai........... Bye Bye Bukit Gambir/Pagoh.......... Habis PKP/PKPB kita mari lagi........

Rindu sangat ni, belum sampai sebulan lagi............  Omak yang rindu dia seronok kat sana........ 

Hari terakhir kami di Bukit Gambit/Pagoh sempat ke tapak Pasar Tani kekal Bukit Gambir.......... sebelum tu kami sarapan dulu di Pekan Bukit Gambir.... Murah Murah...........

Roti Sarang Burung
Mee Hoon
Nasi goreng sambal tumis kepah
Lontong
Lontongnya Rm2.50
 
Lepas breakfast kami singgah sini
Pasar Tani Kekal Bukit Gambir
Ini pun tahu bila ex baby sitter cakap
beli barang-barang orang bujang......
After check out kami gi jumpa orang bujang dulu....
kali ini kami ke Pagoh ikut Sawah Ring dan masuk Panchor......
dekat jer rupanya......... 
After peluk cium orang bujang kami gerak balik ikut Highway Pagoh.........
Singgah rehat kat Hentian Jejantas.....
Sunyi sepi........

Highway dari Hentian Jejantas
tak seperti sebelum covid.......
La ni Highway kita punya.............
seronok jalan bila kenderaan tak banyak........... 

tempat parking yang kosong....
kalau tidak, menunggu giliran untuk parking...........
 
kawasan kedai di hentian jejantas
sunyi sepi.......... 
kesian pada peniaga-peniaga kat sini..........
R & R Pagoh dan Hentian Jejantas, Baskin Robin tutup buat masa ini........

Ingatkan dah boleh rentas negeri selepas 18.03.2021.........
huhuhuhuuuuuuu
Masih tak boleh lagi.........
dah plan dah nak gi hujung minggu ni, tapi apakan daya, kena bersabar lagi..........
malas nak gi balai polis, kang banyak soalnya........
Macam nak gi hantar borang kat KPTM, polis Nilai siap nak tengok borang tu...........
Sabar jerlah............


Tiada ulasan:

Catat Komen