Isnin, 10 Jun 2024

Mama Kasut Adik Hilang

Assalamualaikum,

Dapat whatsapp dari Najwa mengkhabarkan yang ia kehilangan kasut...... 2 pasang pula tu

Mama: Hilang kat rumah sewa ke???
Najwa: Tak..... kasut tu dalam kereta......
Mama: Haaaa..... ada orang pecah kereta ke???
            Lepas tu baru teringat, petang semalam dia suruh abangnya hantar cuci keretanya... 
            Tertinggal kat car wash ke???
Najwa: Tak tahu
Mama: terus whatsapp abang nya tanya pasal cuci kereta semalam        
Abang: Abang tak perasan....

Maka
lunch hour tadi mama ke car wash tu........
bertanya kalau ada kasut tu.......
Tapi hampa......... tiada

Kasut Nike (sport shoes) dan flat shoes....... yang hilang tu.....
Minggu ini ada presentation pula tu.....
flat shoes dah hilang......

So adik nanti pergilah ke My Town cari flat shoe yang murah-murah jer........ for your presentation nanti......

Dah keluar during lunch hour kan....
sooooo kita tapau lah makanan....
sebelah car wash tu kedai cendol dan rojak......

cendol yang kurang manis
dan

Rojak......

5 ulasan:

  1. Nampak sedap plak rojak tu kak...aduhai...kasut pun orang nak rembat ke...

    BalasPadam
  2. Tak jujur betul pekerja car wash tu

    BalasPadam
  3. Dari cerita hilang kasut... Tiba makan sedap dri MyTown.. kesian tu nak presentation kasut hilang.. nasib la sempat nak beli baru

    BalasPadam
  4. x baik nya la org car wash tu, kalau betul la diaorang yg punya keja..x gi tanya ker?
    MA pun baru cuci kereta..dlm bot ada 6-7 pasang kasut ...alhamdulillah ok je

    BalasPadam
  5. siannye kasut hilang, rezeki untuk dapat kasut baru.. Alhamdulillah

    BalasPadam